woensdag 22 juni 2011

Vakantie blues


 Rijk geïllustreerde folders van de Vogezen
liggen op de keukentafel tussen mijn tuinboeken
 verspreid.
Elk jaar gaan we met vakantie richting het zuiden.


  
Heerlijk even genieten van het niets doen.
En dus... vooral geen tuinieren voor mij.Maar het geeft wel ambivalente gevoelens.
Missen van wat er verder in de tuin gaat komen.

 

Een jaarlijks spektakel dat me altijd veel te snel
 gaat en ik eigenlijk niet wil missen.
Waarom niet gewoon thuisblijven??
In een luie stoel of.. met mijn neus boven op de
 planten in mijn borders vakantie vieren??
Dan hoef je geen afscheid te nemen van het proces
 van hoe de een na de andere plant zich openvouwt.


Als tegenwicht wil ik dan in ieder geval graag
 tuinen bezoeken, brocante marktjes afstruinen
en.... lezen….héél veel lezen met uitzicht op het
 prachtige heuvellandschap van de Vogezen.
We hebben namelijk een plattelandshuisje 
gehuurd aan de rand van een dorp.
Alle comfort is aanwezig, behalve…..
Internet !! hi, hi, hi.
Maar één ding is zeker..dat ik mijn tuin 
toch ga missen!!!!!


En….natuurlijk alle mooie blogposten van jullie,
dus wordt het na mijn vakantie weer veel
 bijlezen !!!!

Een lieve groet, 
Elly.

30 opmerkingen:

Alle mooie dingen zei

heel veel plezier.. en geniet maar een tijdje geen internet.. altijd weer prettig als je thuiskomt en je kan weer internetten.
groetjes
Anita
http://alle-mooie-dingen.blogspot.com/

Kaatje1010 zei

Prachige foto's weeral Elly... Geniet van je vakantie!

Agnes zei

Wat is je tuin toch een plaatje Elly. Ik kan me voorstellen dat je die een beetje gaat missen. Ik krijg het hier niet voor elkaar. M'n lavendel wil maar niet gaan bloeien, m'n rozenproduktie is ook laag en had maar 5 pioenrozen in m'n struik. Nou ja. misschien toch wat meer mee bezig. Ga wel je tip opvolgen om nu de vrouwenmantel te snoeien.
Wil je ook nog zeggen hoe mooi die jurk van Mandy is geworden. Staat je goed hoor.
En ik weet niet wanneer jullie op vakantie gaan maar in ieder geval heel veel plezier!
Lieve groet,
Agnes

Ps. Dank je wel voor je lieve reactie op m'n post.

Thuis bij Tjits zei

wat een heerlijk vooruitzicht!! frankrijk is ook mijn favoriete vakantieland:) ga er ontzettend van genieten Elly! uitrusten.. lekker veel lezen.. mooie tuinen bewonderen.. brocante marktjes bezoeken.. ohh heerlijk allemaal!!
en ja je tuin missen.. ik kan het me zo goed voorstellen.. maar vakantie is ook heerlijk!!


lieve groetjes, Tjits

What's in a day zei

O, Elly,wat een mooie vakantie heb je in petto, heerlijk.
Je tuin, ja dat mis je, maar je ziet andere tuinen, andere mooie culturen, als je dan thuis komt heb je nieuwe ideeën voor je eigen tuin.
Geniet van alle mooie dingen die op je pad komen.

Tot blogs en veel plezier.

Lieve groetjes,
Eefie

Stina zei

alvast een hele fijne vakantie en geniet ervan.
je tuin zal je zeker wel missen, maar als je weer mag komen kun je er vast wel weer van genieten.

liefs Stina

Gerreke zei

Hé meid wat heb je weer heerlijke foto's geplaatst. Die eerste met dat bankje, oh helemaal top. Maar ook de bloemenzee. Wat weet je die lavendel mooi op de foto te zetten. Dan krijg ik ook zin in de vakantie hoor! Ga zo door!!!

Lieve groet,
Gerreke

Diana Studer zei

Enjoy your change of scenery. I was so surprised to find my husband's Swiss home village, in the Jura. Rolling hills, and I expected real mountains ;~)

Egretta Wells blog zei

Your holiday will be great and you won't miss too much in the garden. Just think of all the surprises when you return! Enjoy and relax. Best wishes, Egretta

flowersandhome zei

Hey Elly! Wat een heerlijke tuin! En zo te lezen geniet je er ook met volle teugen van.
Bedankt voor je berichtje enne alle verftips zijn welkom hoor dus laat maar komen!
Prettige reis en geniet ook daar maar volop.
Groetjes,
Marian

It's me zei

Geniet van je vakantie......en wie zorgt er voor je tuin ???...liefs van mij...xxx..

Ans van Ispelen zei

Ik kan het helemaal begrijpen Elly,als ik je tuin zo zie...wat is het toch schitterend.
Maar als ik lees,hoe je daar komt te zitten,tijdens je vakantie,dan lijkt me dat ook heel erg leuk.
Dus geniet er dadelijk maar heerlijk van.

Groetjes Ans

Anoniem zei

Always a lovely visit to your magical gardens! Your header is stunning. Enjoy your holiday sweet lady!
lots of hugs Rosemary XX

Masha zei

That is why I never take a vacation in summer :). Not only will I miss my garden, but my garden will miss me - all the heat and no automatic water! Enjoy your vacation, and I will be looking forward to reading about it on your blog.

Home and Lifestyle zei

Van deze post krijg ik een complete aanval van vakantiekriebels, wij moeten nog even wachten en gaan niet naar Frankrijk, maar ik heb er helemaal beelden bij hoe jij daar je dagen door zult brengen!

Heel veel plezier, jij zal je tuin missen, ik zal jou missen ;-)!

Geniet er van...van de Franse sfeer...heerlijk!!!!

Lieve groet, Ingrid

Marian zei

Wat fijn voor je dat je kan gaan uitrusten :)
Misschien een tip: alles apfnippen, en als je dan thuiskomt, bloeit het weer opnieuw of later, b.v phloxen die kun je nu terugknippen tot halverwege, die schieten dan gewoon weer uit en bloeien wat later, niet zo groot, maar toch..

Petra zei

Het ziet er toch geweldig uit bij je je hoeft inderdaad niet weg je heb zoveel moois om je heen. Maar ga er lekker van genieten en als je terug komt is er vast wel weer iets moois in je tuin waar je dan zo weer met je neus in de boter valt. Fijne vakantie, en nog heel erg bedankt voor je lieve reactie voor mijn verjaaring.

Lieve groetjes Petra.

Muggensteekjes zei

Hoi Elly,
wat een heerlijk vooruitzicht dat je kunt gaan genieten in Frankrijk, maar ik snap ook dat je je tuin heel erg gaat missen. Wat ziet het er allemaal prachtig uit zeg!! Over ruim twee weken krijgen de kinderen hier vakantie en dan gaan wij er ook heerlijk tussenuit, aan de Hollandse kust staat onze stacaravan en ik ga er ook heerlijk van genieten en laat de laptop thuis(internetverbinding is er heel slecht). Wens je een heerlijke vakantie en tot over een tijdje dan maar, will miss you.......
Liefs, Ingrid.

Michelle zei

Je zal idd je tuin missen, maar op vakantie naar Frankrijk is toch ook een mooi vooruitzicht, geniet er maar lekker van!!! prachtige foto's, Elly!

Bedankt voor de felicitaties op mijn blog!

Lieve groetjes Michelle

Theemuts Rommelhoekje. zei

Voor ons is de vakantie nog ver weg.........maar krijg er al zin als ik dit lees.
Ik wens je heel veel plezier !!!

groetjes Romkje.

Mandy zei

Dus ik moet je een tijdje missen :( Nee hoor, heerlijk voor je, de Vogezen, dat wordt vast heel erg genieten. En je tuin, tja, die leidt gewoon zijn eigen leven door, ik hoop niet voor je dat je er daarna veel extra werk aan hebt. Lieve Elly, heel veel plezier op vakantie en kom daarna veilig weer naar huis.

Liefs, Mandy

Nicole (MLBV crafting) zei

Geniet van je vakantie. Even weer energie opdoen dan geniet je straks nog meer van je prachtige tuin.
Groetjes, Nicole

THE BLACK BARN zei

IK ZOU THUIS BLIJVEN!
DOE IK OOK.

MAAR WAT JIJ ALLEMAAL WIL GAAN DOEN LIJKT ME OOK WEL WAT.
MAAR IK KAN NIET.
IK MOET DE SCHADE VAN EEN JAAR TUINEN IN HALEN.
AL HET ONKRUID TE LIJF GAAN.
VOORAL WINDE!!!
WAT EEN DUIVELS PLANT IS DAT ZEG!

FIJNE VAKANTIE EN FIJN WEEKEND,

MIRANDA

Donna zei

Hope you had a lovely holiday!!

Kelli zei

Your flowers, photos and garden are so fresh, clean and beautiful (as always). Hope you have a wonderful holiday. Kelli

Abacaxi & Hortelã zei

Hallo Elly, je zit nu vast heerlijk te genieten op je vakantieplekje!! Ik ben net terug uit Portugal/Spanje & probeer een beetje bij te lezen... terwijl de wasmachine op volle toeren draait!
Je tuin is prachtig! Die zul je zeker missen, maar je krijgt er ook veel voor terug: het franse leven!!
Geniet maar lekker & tot de volgende keer!
Bisous uit Versailles, Chantal

bleudelavandou zei

Prachtige blog!!! Ben ook gek op tuinieren, en ben momenteel volop bezig met ons interieur in een nieuw kleedje te steken.

Word alvast volger van je blog..

Groetjes

Marieke

bellis perennis zei

Ik denk dat je nu nog lekker op vacantie bent liep een beetje achter met alle blogs Wat is dat maatwerk jurkje prachtig zeg En wat knap dat iemend dat zo op maat kan maken zonder je gezien te hebben De tuin is meestal een wildrnis vind ik als je terug komt van vakantie en ik begrijp je blues wel een beetje Je tuin is zo mooi Ieder voor heeft zijn tegen zou Jhan Cruijf zeggen en dat klopt hier ook
Hoop je weer te horen als je terug bent
groetjes jacky

littlekarstar zei

Your garden is gorgeous! All those beautiful blooms...

André en Inka. zei

Een hele fijne vakantie gewenst,.....geniet ervan maar,ik begrijp heel goed wat je bedoelt om niets te moeten missen van al het mooi`s uit je tuin,dezelfde gevoelens hebben wij ook en,we genieten dan ook met volle tuigen van onze tuin als we erin bezig zijn of lekker zitten,mooie foto`s en wat een prachtige tuin heb je,.......lieve gr van ons,xxx