donderdag 8 september 2011

Pure Hartstocht


Avonden heb ik doorgebracht……
achter de computer.
Stapels boeken en tijdschriften om me heen met..
een kladblok voor de nodige aantekeningen.
Want onze voortuin krijgt een metamorfose.

    
Ja, ja, het moet allemaal wat
 onderhoudsvriendelijker worden.
En met de vele aantekeningen en na vele
eenvoudige schetsjes (het leek wel huiswerk),
 begint het nu op papier vorm te krijgen.


Oei!!!, Oei!!..het viel mij toch nog wel tegen, want
 mijn voortuin is nu een en al bloem en groen,
waar ik heel moeilijk afstand van kan doen.


Maar… als het minder werk moet worden, 
ontkom je er niet aan om meer harde 
materialen zoals grind en stenen etc. 
te gebruiken, waarbij het de
 moeilijkheid is om een juiste evenwicht
én correcte verhoudingen te krijgen,
zodat het wel van alle kanten 
een harmonieus geheel wordt.


Maar op papier is het volgens mij gelukt.
Daarom, wordt het een wat strakkere eigentijdse
 voortuin met gazon en grind in combinatie met
 buxushagen en daarnaast een grote border met
 verschillende vaste tuingeraniums.
Die doen het hier namelijk heel goed en….
ik heb ik weinig werk van, 
wat de doelstelling 
van de verandering is.
De bestaande bolcatalpa en magnolia 
blijven hun oude plekje behouden.


Door mijn rugproblemen gedurende de afgelopen
 zomer heb ik  dus een keuze gemaakt, want mijn
 tuin is zóó bewerkelijk.
Aan de andere kant valt het mij best zwaar,
 omdat….bloemen altijd mijn passie blijven.


Maar…..gelukkig….er blijven nog genoeg borders
 met bloemen in mijn tuin over waar ik mijn hart
 kan ophalen.
Dus:  Let the fun begin.
Jullie worden van de ontwikkelingen op de hoogte
 gehouden.
Ik wens jullie allemaal een fijne én…
zonovergoten week toe.

Elly

21 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Heel begrijpelijk Elly dat je moeilijk afstand kan doen van die prachtige bloemen!! Maar rugpijn is ook niet alles en daarom hoop ik dat je straks na de uitvoering van je plannen een combinatie hebt van bloemen en een minder bewerkelijke tuin.

Terwijl ik je post zat te lezen, zaten we hier te schudden in huis...het leek wel een lichte aardbeving??? Even het nieuws volgen...anders moet er wel een hele zware vrachtwagen door de straat gereden zijn maar die komen hier eigenlijk nooit!

Leuk Elly dat je een bestelling bij mij wil doen, ik ben benieuwd voor welke kaarten je gaat!

Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

Home and Lifestyle zei

Het lijkt inderdaad een aardbeving te zijn, mijn dochter had een vriendin op msn die in een dorp iets verderop woont en zij hadden de trillingen ook gevoeld!!

Maar nu is het weer rustig, dus we bloggen lekker verder hihi!

Stina zei

Ben wel heel benieuwd hoe je schets eruit ziet,moeilijk he om soms keuzes te maken, maar je gezondheid gaat voor he Elly,wat een mooie Mandeville, heb er 1 in het rood.

fijn weekend alvast
gr Stina

Michelle zei

Ja leuk hou ons zeker op de hoogte, Elly en succes met de verandering!!

Lieve groetjes Michelle

It's me zei

Ben benieuwd wat het gaat worden Elly....kan niet wachten......liefs van mij....succes....!!...xxx..

Mariette's Back to Basics zei

Lieve Elly,

Gewoon even een lieve groet vanuit Limburg...
Liefs,

Mariette

flowersandhome zei

Ik begrijp je hoor, werk in de tuin kan nefast zijn voor de rug maar het is natuurlijk zonde van de bloemen, dat begrijp ik dan ook weer. Veel foto's nemen om later van na te genieten zou ik zeggen.
Veel succes met het project. Ik ben benieuwd hoe het er zal uitzien.
Groetjes,
Marian

Ans van Ispelen zei

En wanneer gaat de eerste spade in de grond ?
Ik ben echt benieuwd wat het gaat worden.
En dat het je zwaar valt,dat kan ik best begrijpen.

Groetjes Ans

Beth at PlantPostings zei

So lovely, Elly! Google translator wasn't working for some reason today. I wish I knew Dutch, but you conveyed your message perfectly through the images, too. Beautiful!

Theemuts Rommelhoekje. zei

Wat heb jij toch heerlijke groene vingers !!

Fijn weekend,Romkje

nelleke zei

Wat een heerlijke mooie tuin heb je Elly,
Maar ik snap heel goed hoeveel werk het is, en je een ksuze moet maken, Ben ook benieuwd hoe het word. Het zal wel heel mooi worden. Je foto`s zijn zo parachtiggg...in de vorige post die foto met die vlinder...is zo helder.En je citaat over de zomer...ja.dat is een goeie die onthou ik,is het toch nog een positieve zomer geweest.

fijn weekend en lieve groetjes

Created by Essie zei

Hoi Elly uiteraard kom ik ook even bij jouw kijken. Je woont waar mijn roots liggen Drenthe dus. Je foto's van je tuin zijn prachtig. Voor het gezicht hoef je de tuin niet te veranderen. Vindt hem prachtig, maar als je met je rug zit tja dan kan het wel iets praktischer. We wonen op een boerderij dus een grote tuin betekend ook heeeel veeel werk.

Ben dan ook erg benieuwd naar het resultaat en ga je dan ook zeker volgen

Groetjes en een fijn zonnig weekend

Esther

Petra zei

Wat jammer dat het je teveel word met je rug en de grote mooie tuin. Maar je moet keuzes maken en ik denk dat je er goed aan doet het jezelf zo gemakelijk mogelijk te maken. Maar dat dat gepaard gaat met pijn in je hart snap ik helemaal je heb z'n prachtig plekje. Maar ik weet zeker dat je de balans kan vinden met je tuin en de harde tegels en of grind.

Groetjes Petra.

Marian zei

Gelukkig.. nog iemand, ik wil onze tuin ook wat simpeler en gemakkelijker maken, maar krijg mannetje niet 'om'
Die is bang dat ik er spijt van ga krijgen, maar ik denk het niet, je wordt toch steeds ouder, hebt net allemal wat meer tijd nodig..

Egretta Wells blog zei

Elly, you will still have a lovely garden with the new plans, but with much less work. You may then have more time to sit in the garden and enjoy it, instead of doing so much labor on it. Wishing you the very best, Egretta

Thea zei

Hallo Elly,

Ja, dat is moeilijk! Wanneer beginnen jullie? Nu in de herfst? Wel een voordeel heb je dan,kan allesin het voorjaar meteen lekker uitgroeien!

Veel succes!

Lieve groetjes uit een nat Limburg.

Muggensteekjes zei

Hoi Elly,
begrijp helemaal dat je deze keuze hebt moeten maken, door mijn spierproblemen hebben we onze achtertuin dit jaar ook goed aangepakt. Het was een verademing deze zomer om niet telkens onkruid te hoeven schoffelen. Nu de voortuin nog.... Ben wel benieuwd hoe het gaat worden bij je...Geniet van deze zomerse dag vandaag, liefs Ingrid.

Old Paper Roses zei

Prachtige foto's...

Ik heb nog geen tuin, moet het nu doen met een balkon helaas, maar binnenkort wel en dat wordt wat, want alles in die tuin moet opgeknapt worden!
Lijkt me wel een hele klus een tuin bijhouden!

Fijne dag,
liefs Michelle

bleudelavandou zei

Ik kan je heel goed begrijpen, heb hier ook een grote tuin met veel vaste planten en bloemen. Maar in de;tuin werken is voor mij nog altijd een hobby, soms voel ik ook wel mijn rug, maar meestal na een nachtje slapen gaat het weer beter.

Maar het kan soms een beetje teveel worden en dan maak je het bewust een stuk gemakkelijker voor jezelf.

Ben echt benieuwd naar het resultaat!!

Liefs
marieke

Abacaxi & Hortelã zei

Oh Elly, wat zal het moeilijk zijn... maar ja, je gezondheid gaat natuurlijk voor alles! het komt vast weer goed & je voortuin ziet er na de 'metamorfose' vast weer heel mooi uit!
Ik moest wel lachen om je reacties op mijn blog... helaas moet ik je teleurstellen, niks van dat alles... nog maar 2,5 dag nu ;)
Liefs uit het zuiden!
Chantal

Thuis bij Tjits zei

ik kan heel goed begrijpen dat dit moeilijk voor je zal zijn als je zo van bloemen houdt.. maar ik weet ook hoeveel werk een tuin is.. en hoe zwaar je rug belast wordt met tuinwerk..
toch denk ik dat je tuin straks weer een plaatje wordt!!

succes!!
lieve groetjes, Tjits