zondag 13 november 2011

Avondlicht.


De dagen worden langzamerhand steeds korter 
en de avonden langer.
Langzaam glijden we naar de donkerste dagen 
van het jaar en is het voor mij 
de tijd om mijn verlichting in mijn 
woonkamer eens flink onder de loep te nemen.


Zo ben ik de afgelopen week aan 
het schuiven geweest met 
mijn schemerlampen. 
Niet dat ik niet genoeg lampen heb.…, 
maar, daar waar ze volgens mij eigenlijk 
het mooist en het meest praktisch staan, 
zit meestal geen stopcontact.

 

En als ik ergens niet tegen kan…., 
dan zijn het snoeren …..
en dan vooral snoeren die vóór, 
over, langs of onder, 
of waar dan ook pontificaal 
liggen te pronken, brr…brr…brr.


Ik denk dat het mij uiteindelijk 
aardig is gelukt om een evenwichtige 
sfeervolle verlichting te krijgen, 
maar…jawel….nu moet er straks ook 
nog een kerstboom in en dan….. 
begint het liedje weer helemaal opnieuw. 
Want, waar de kerstboom het mooist 
staat zit natuurlijk ….
ja je raadt het al…geen stopcontact.


Als ik de kerstboom door de kamer sleep, 
van hoek naar hoek, 
komt mijn man meestal met dé oplossing; 
een katrol met een verlengsnoer waarmee 
ik de hele straat wel van 
stroom kan voorzien.
 Ha..ha…en maak dat “snoertje” 
maar eens onzichtbaar.


Nee..het beste alternatief voor mij is dan ook 
een klein kerstboompje á la madam J d’Arc 
met echte kaarsjes en dus…
geen snoeren. 
Maar… krijg dat maar eens door de 
commissie van……. 
Wij willen veel en Groot !!!!  

Deze kroonluchter heb ik al jaren en 
geeft mij twaalf maandenlang 
een kerstgevoel. 
Lekker kitsch met veel glimmertjes en pegeltjes 
waar het licht warm in weerkaatst.
Je moet er alleen maar naar kijken, 
maar aankomen niet want…, 
bij een flinke niesbui vliegen 
de pegeltjes eraf.
Het is namelijk al een oudje.


Dit schattig gaaskastje 
(ik weet niet precies wat het is, 
misschien voor kaas?) 
heb ik deze week bij Sil’s Home 
in Donkerbroek gekocht. 
Ik heb hem ingericht met kerstballen 
van armelui  zilver.


Deze Deense maileg pop heb ik een 
mooi plaatsje gegeven en 
zit nu rustig op de komende kerst te wachten.
Het feest van het licht.


Ik wens jullie allemaal een fijne week 
met veel stralend licht.
Is het niet buiten dan wel binnen !!!!!!!! Liefs
Elly

56 opmerkingen:

Petra zei

Elly wat heb je toch een sfeervol huis, en met die verlichting zit het helemaal goed. Het ziet er heel gezellig uit, en wat je bedoeld met overal snoeren ik snap je helemaal. Maar soms kan dat gewoon niet anders. Maar ik zie ze bij jou nergens hoor. Zonnige zondag,

Groetjes Petra.

It's me zei

Dar roze hoekje is echt mijn hoekje hoor!!! leuk leuk leuk !!...ik heb nog een tip !! tada!!!...als je nou bij die tafeltjes waar ruimte tussen de plankjes zit...het snoer er onderdoor laat lopen is het mooie volgens mij snap je wat ik bedoel.......???....fijne zondag !! liefs van mij...xxx...

Janny zei

Ik erger me ook wezenloos aan snoeren. Maar hier lopen er veel en sommige ook zichtbaar. Weliswaar door mij weggewerkt met een of ander accessoire, maar toch!
Je hebt een mooi en sfeervol huis, Elly.
Zal prachtig zijn met een kerstboom, al dan niet met snoer:-)
Liefs,
Janny

Unknown zei

oooo die commissie heb ik hier thuis ook :(..GROOT enzo.......smaak kun je iemand niet bijbrengen he ;)!.

Verlichting is een van de moeilijktste dingen in een interieur, maar blijkbaar heb je het er prima vanaf gebracht! HA!..tot kerst dan in elk geval:D

Groetjes
Lynda

ida zei

Gezellige sfeer zeg en wat betreft met de kerstboom dat gaat helemaal goed komen toch!
Gr...ida

What's in a day zei

Wat laat je het ons mooi zien Elly, genieten weer hoor, je verlichting ziet er nu heel mooi uit, maar ja die snoeren, met kerst is het hier ook altijd een gesleep. Toch komt het wel goed.
Je kastje is een mooie nieuwe aanwinst en je deense pop, heerlijk kerstgevoel toch!!!

Geniet lekker in je sfeervolle huis!

Lieve groetjes,
♥Eefie

lien zei

Wat een mooie kamer, de boekenkast is een plaatje!!! Liefs Carolien

Nicole (MLBV crafting) zei

Wat een heerlijk, sfeervol huis heb je toch. Ik vind het ook altijd een ramp de verlichting en ja dan vooral de snoeren.
Fijne zondag en groetjes, Nicole

Anoniem zei

Wat heb je het toch prachtig ingericht en de verlichting is heel gezellig zo. Vreselijk zijn die snoeren he en dan werk je ze weg en wil je het weer anders hebben staan en zit je er weer mee! Ik herken het...:)

Een fijne dag!

Groetjes,
Esther

Home and Lifestyle zei

Wat heb je een mooi huis Elly...daar horen lelijke snoeren ook echt niet thuis!! Verlichting vind ik vaak lastig, ik heb een hekel aan fel licht, maar je wil toch ook 's avonds normaal een boek kunnen lezen!

Ik wens je een fijne week! Lieve groet, Ingrid

Ans van Ispelen zei

Wat een prachtige sfeer in je huis.
Tsja,een bekend probleem,stopcontackten op de verkeerde plaatsen.
Maar zo te zien,heb je het aardig op weten te lossen.
En die kroonluchter is ook prachtig.

Groetjes Ans

Elisabeth zei

Wat een heerlijk sfeervol huis heb je .Die roze stoel alleen al!! wow wat mooi!! Snoeren zijn echt verschrikkelijk ,net als stopcontacten en een telefoon aansluiting op de verkeerde plek.Ik heb genoten van je mooie foto's.
Lieve groetjes Elisabeth

Marjon zei

Hallo Elly wat een prachtige foto's en echt een sfeervolle inrichting ja en het snoerenprobleem ken ik ook en van de grote bomen ook haha mannen houden van groot schijnbaar.....lieve groet Marjon

Kom Achterom zei

Wat heb je toch een schitterend huis zeg!!
en lichtjes ik ben er gek op en heb de zelfde allergie als jij! hhih maar goed je moet wat en ik moet zeggen het is bij jou geweldig gelukt!
fijne avond
Yolanda

Colin zei

Hier nog zo eentje die allergisch is voor kabels en draden en alles zoveel mogelijk heeft weggewerkt en dit jaar ook even geen idee heeft waar DE boom moet :-) Groetjes, Colin

Mariette's Back to Basics zei

Lieve Elly,

Ja, dat is nu een van de voordelen als je je eigen huis zelf ontwerpt een ook àlle stopcontacten en zelfs de halogeen leeslampen in het plafond, bóven onze plek om te lezen, allemaal in laat bouwen. Geen snoeren die overal overheen lopen. Ik haat al die 'spaghetti' zoals ik 't noem, in ons kantoortje van de PC etc. Maar ook dat zal in de toekomst veel minder gaan worden. Toch begrijp ik best wat je bedoelt!
Evengoed heb je altijd een erg knus en gezellig huis en jij houd ook van het gelige, warme licht i.p.v. het koude en harde witte licht. Dit geeft zo veel meer sfeer...

Liefs,

Mariette

Maia zei

Wat een mooie sfeerfoto's heb je van je.huiskamer gemaakt!
Heel mooi die lampen.
Is jouw huis altijd zo netjes opgeruimd dat krijg ik hier niet voor elkaar hoor.
Geniet lekker van je mooie huisje en als de kerstboom komt...nou dan zie je maar weer. Ben nog helemaal niet in de kerstsfeer omdat ik ook niet buiten kom naar de tuincentra natuurlijk...hoop dat toch nog voor kerst te kunnen.
Fijne week,
Groetjes Maia

flowersandhome zei

Ziet er heel gezellig uit en dat valt mee hoor met de snoeren. Hier bij ons is het gewoon een regelrechte ramp. Bij momenten moet je echt opletten dat er niet gestruikeld wordt als 's avonds één (er is er maar één) leeslamp aan gaat. Kerstverlichting? Komt al jaren niet meer uit de doos. We doen wel kaarsjes aan ;-)
Prachtige kroonluchter heb je!!!
Groetjes,
Marian

hokje zei

Wat een sfeervol huis heb je! Gelukkig hebben wij veel lage stopcontacten, dan heb je toch overal licht, maar vallen de snoeren gelukkig weg achter de meubels ;) Ben benieuwd wat voor kerstboom er ter zijner tijd bij jullie verschijnt, hier wordt het dit jaar echt een kleine!

Fijne dag. Groeten, Miranda

Michelle zei

hahaha ik begrijp wat je bedoelt met snoeren en dat daar net geen stopcontact ziet...je huis ziet er fantastisch en zo mooi uit, heerlijk hoor!!

Fijne week
Lieve groetjes Michelle

Created by Essie zei

Nou je huis ziet er picobello uit. Lekker sfeervol en die snoeren vindt ik zo ook wel meevallen hoor.
Ik hou er ook niet echt van de snoeren en er liggen bij ons nu gootjes ideaal.

Prachtige kroonluchter trouwens

Fijne week

groeties
ESther

Created by Essie zei

Prachtig sfeertje zo en wat is het heerlijk ingericht.

groeties en een fijne week
Esther

theeleuten zei

Herkenbaar hoor, hekel aan snoertjes.....brrr....
En dit jaar zet ik geen kerstboom......omdat we nog een klein lief poesje hebben, stel je voor dat ze boom erg leuk vindt en er lekker in gaat hangen....nee ik sla over.........
Dus ik hoef gelukkig geen plekje te zoken voor de boom........dat geeft wel rust!!

Je hebt een gezellige woonkamer!!

Fijne week, groetjes Evelien

Mirjam zei

Hallo Elly,
Wat heb je je huis sfeervol ingericht!! Heerlijk om naar te kijken... Wie heeft er nou geen hekel aan snoeren, maar zonder snoeren geen licht natuurlijk. Bij ons zitten de stopcontacten ook nog eens heel hoog, dus onzichtbaar maken is bijna niet te doen. Onze oplossing is één contactdoos op de grond, zodat er maar één snoer per stopcontact recht naar beneden loopt en dan de lampen in de contactdoos. Het is behelpen, maar ja, je moet wat...
Ik wens je een heel fijne week,
Groetjes,
Mirjam

Stina zei

aan stopcontacten geen gebrek hier.
maar wat gezellig bij jou Elly in huis.
vindt je gaaskastje een plaatje om te zien, wat een mooie aankoop.

fijne week,
liefs Stina

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

snoeren brrrrr ....maar wat een heerlijk sfeertje heb je zeg om in weg te dromen ....fijne week lieve groet rosita

Old Paper Roses zei

Ik heb genoten van je mooi foto's!
Wat ziet er heerlijk gezellig en sfeervol uit bij jou thuis, zo knus...!
Ik zou zo willen ruilen :-)

Liefs Michelle

Thuis bij Tjits zei

oh ik vind je roze stoel een plaatje Elly!! en wat heb je het verder ook gezellig! die snoeren.. obstakels zijn het.. toen wij 2 jaar geleden onze woonkamer gerenoveerd hebben heeft manlief alle snoeren achter plinten weggewerkt, dus over de vloer hier gelukkig geen snoeren meer!
en je hebt ook helemaal gelijk dat de stopcontacten vaak op de verkeerde plekken zitten.. probeer er maar niet naar te kijken en lekker te genieten van je gezellige huis:)

lieve groetjes, Tjits

Danielle zei

het ziet er enorm gezellig en sfeervol uit, je aangekochte kastje is erg leuk, het ziet er allemaal zo knus uit, super hoor.

Ger zei

.....En hier ben ik dan na een serie fantastische foto's bekeken te hebben en de nodige tekst erbij die mij nou al het gevoel geven dat ik Elly een beetje ken:-)
Aangenaam kennis met je te maken!
En dat alles na een aardige reactie die jij op mijn blog plaatsten, waarvoor mijn hartelijke dank....en niet enkel daarvoor.......maar daardoor kwam ik een ''kijkje'' nemen op jou weblog en me nou afvraag.......waarom ontdekten ik het niet eerder....
Elly wat heb je een prachtig huis en inrichting,zoveel (dag)licht en sfeer,en je tuin met zomerse bloemenpracht....dat is werkelijk genieten!!!
Ik ga je vanaf nu volgen en weet wel dat het vandaag de eerste keer was op je mooie blog.....maar ben er vast van overtuigd dat het zeker niet de laatste keer zal zijn!!!

Hartelijke groeten,
Ger

Beth at PlantPostings zei

Your house always looks so clean and neat. And the light is just right. I'm starting to think about Christmas decorations, too. It's coming way too fast!

Bonjade zei

Je lichtplan zit perfect in elkaar als je het mij vraagt...kan ik nog wat van leren:)
Want idd hier veel snoeren en kabels....en tja daar word ik ook gek van ;0)
We hebben nog wat te doen dus.
Je woont zo heerlijk ruim en licht....echt genieten.
Fijne dag
Liefs

@nne zei

het is ook mijn droom ... snoerloos elektrisch spul. je huis ziet er erg sfeervol uit! groetjes, @nne

bellis perennis zei

Van al dat licht word ik helemaal warm En ook van de lieve en troostrijke woorden op mijn blog dank daarvoor Het probleem met de stopkontakten en snoeren ja dat ken iuk ook en bij mij in huis is het nog steeds niet echt mnaar mijn zin meyt verlichting masar het ziet er bij jouw nu al zonder kersboom heel warm en sfeervol uit
liefs Jacky

Le Style zei

Oh, sfeervol!
Ja het wordt tijd dat we alles draadloos krijgen;-) Geen snoeren meer heerlijk lijkt me dat.....
Wat woon je sfeervol en je gaaskastje is een schatje!
Fijne avond,

Liefs van mij

THE BLACK BARN zei

WAT IS HET GEZELLIG BIJ JULLIE,IN JULLIE HUIS.
JA, IK HOU OOK ZO VAN DE KAARSJES EN VERLICHTING,
VOORAL STAANDE LAMPEN.DE AVONDEN WORDEN KORTER EN DE HOUTKACHEL EN VERLICHTING GAAN BIJ ONS OOK LEKKER AAN.
LAAT DE WINTER MAAR KOMEN.

FIJNE DAG,

MIRANDA

Bizzy @ home zei

Wat een sfeervolle hoekjes allemaal, de kroonluchter is ook een plaatje. Leuk, ik herkende mijn geurzakjes.
Lieve groet, Renny

Fort lapin zei

Ben je net klaar ga je alweer aan veranderen denken!! We zijn ook allemaal hetzelfde...
Tja die snoeren we ontkomen er soms niet aan...
Tijdens de verbouwing heb ik ook mega veel stopcontacten laten aanleggen...maar soms toch nog een snoertje nodig.. Het ziet er super sfeervol bij je uit! Ben benieuwd wanneer de kerst bij je binnen komt!!
Tijdens het maken van dit berichtje heerlijk naar een kerstliedje geluisterd!!

Liefs Peet

Nana zei

Een prachtig huis heb je! Draden wegwerken is niet altijd evident dat is waar. Het wordt dus hoog tijd dat na internet nu ook lampen draadloos gaan kunnen branden. :-)

Gerreke zei

Elly, ik ben onder de indruk. Wat heb jij een mooie zithoek zeg! Ik zou me er zo in thuis kunnen voelen. Helaas is wit niet aan ons besteed met drie kerels die nergens op letten ... beetje jammer!

Unknown zei

Wauw, wat een sfeervolle woonkamer heb je Elly, zo heerlijk ruim. Haha, dat probleem met die stopcontacten ken ik, we wonen in een oud huis met in de zithoek welgeteld twee van die dingen, zucht, eentje voor de tv en toebehoren en eentje over voor verlichting, je raad het al, hier wordt wel met snoeren gewerkt. pfff, ook elk jaar een heel gedoe om het met de kerst dan toch een beetje toonbaar te maken :))
Je sfeerlampen zijn prachtig en je kroonluchter, wat een plaatje, ik ga hier de verlichting ook nog een keertje onder de loep nemen. Met deze dagen kan er nog wel een lampje bij;)
Jij ook een fijn weekend,
liefs, Sonja

Haikey love of living zei

Wat heb je een gezellige blog. Ik heb met veel plezier even bij je rond gekeken. Genieten hoor!

Fijn weekend!

Haikey

Cosy Life by Elly zei

Hey Elsje fiederelsje...

Nou wat moet ik aan al deze reacties nog toevoegen dan? Alles is al gezegd en ik ben het er helemaal mee eens. Elk hoekje, kastje, popje lampje en snoertje is prachtig! Die stoel zou ik ook graag willen hebben maarja..bij mij zijn het mijn 2 katten die mij ervan weerhouden..

Bedankt nog voor je brichtje op mijn post.. Als je een grote print gaat aanbrengen doe het dan in etappes ivm het vervliegen..door de thinner zie je goed waar je bent gebleven..en niet vergeten te spiegelen hè.

Succes en lieve groetjes, Elly

André en Inka. zei

Hallo Elly,wat een heerlijke/sfeervolle woonkamer hebben jullie,mooi hoor en het roze hoekje vindt ik helemaal geweldig evenals je gaaskastje,super mooi,....een heel fijn weekend,.x

Marga zei

Hallo Elly.
Dat ziet er erg mooi en netjes uit.
Op moment ligt er bij mij overal wat. Ben met kerstswaps bezig, cadeautjes aan het maken voor mijn dochter en de fam. in Spanje en bezig met 10 kraamcadeautjes voor een oud buurmeisje.
Dus opruimen is er op het moment niet zo bij.
Maar ....straks...heb ik het ook weer netjes.
Die lichte kleuren wat jij hebt vind ik erg leuk. En dan dat rose hoekje...prachtig.
Groetjes Marga

Wonen in wit zei

Hoi Elly,

Bedankt voor je leuke reactie op mijn eucalytuspost.
Wat heb je een gezellig huis en dat probleem met stopkontacten herken ik meteen.
Die kroonluchter en vooral de spiegel erachter zijn werkelijk prachtig!
Ik kom snel nog eens bij je neuzen en ben benieuwd wij de strijd gaat winnen met de Kerstboom.

Warme groet,
Tamar

Unknown zei

Hallo Elly,
Leuk dat je bij mij kwam kijken. Natuurlijk kom ik ook even bij jou langs. Je hebt ook een mooi en sfeervol blog! Ik ga je volgen. Heb nog even terug gelezen, maar wat een mooie kroonluchter heb je zeg. Groetjes Karin (Mooi)

ByIngeborg zei

Hoi Elly,

Wat een grappig stukje heb je geschreven over die snoeren. Hah, herken mezelf daar erg in. Ik heb echt ontzettend gelachen om wat je schreef ! Zag het al helemaal voor me.
Nou meid, het ziet er prachtig en netjes bij je uit, complimenten !
Ook je kastje gekocht bij Sil's home is erg lief. Dankjewel nog voor het compliment op mijn eigen post. Ik wens je een fijne week. Ingeborg

Maison Marie et Florence zei

Wat een prachtige foto's ,en zulke mooie rozen(uit eigen tuin? )
Bij mij is het hetzelfd verhaal ,ik zou ook graag een kerstboom(pje) a'la jeanned'arc willen maar dochterlief wil onze reuze:-( boom van de zolder,manlief maakt het niet uit ,die denk misschien neem maar een kleintje dan moet ik die grote niet van de zolder halen...
Als je zin heb ,kom je eens kijken bij mij ? Ik ben nog maar net begonnen dus feedback graag!,groetjes ,manuela
ik ga je zeker volgen!

Martine zei

Hoi Elly,
Wat leuk dat je volger bent geworden op mijn blog en heel erg bedankt voor je lieve woorden. Ik heb even rondgekeken op jouw blog, wat ziet het er allemaal prachtig uit. Ik ga mij zo aanmelden als volger en als ik wat meer tijd heb ga ik er eens rustig voor zitten om ook je oudere berichten eens te lezen. Groetjes, Martine

Pien zei

Hallo Elly,

leuk dat je om mijn blog bent geweest en volger bent geworden. Ik kende jouw sfeervolle blog nog niet dus ben gelijk gaan kijken en ook volger geworden. Dus ik zal hier regelmatig een kijkje komen nemen!

Groetjes,
Pien

Kelli zei

Looks lovely, great lighting!

André en Inka. zei

Hallo Elly,dank je wel voor je lieve reactie op onze post van gisteren,...echt super lief,prachtig je foto`s in je header,de kerstballen in de kroonluchter,super mooi,alvast een heel fijn weekend gewenst,...lieve gr van ons,x.

gerrie zei

Wat een mooi huis heb je!
mooie meubels,en van die roze stoel ben ik helemaal weg!!
Ja snoeren dat is altijd een probleem,waren ze maar ontzichtbaar!
groetjes gerrie

Homemade Home zei

Hallo Elly,
Wat is je trap mooi en wat ziet het er gezellig uit!!
Lieve groet Nelly

Unknown zei

toms shoes, http://www.toms.us.com/
coach outlet, http://www.coachoutletus.us/
football shirts, http://www.cheapfootballshirt.org.uk/
rolex watches uk, http://www.rolexwatches-uk.co.uk/
hogan, http://www.scarpehogan-outlet.it/
ghd hair straighteners, http://www.ghdhairstraightenerssale.co.uk/
fitflop, http://www.fitflop.in.net/
air max 2014, http://www.airmax2014.net/
air jordan 13, http://www.airjordan13s.com/
nike air max uk, http://www.nikeairmaxshoes.org.uk/
north face jackets, http://www.thenorthfaces.in.net/
ugg outlet, http://www.uggsoutlet.us.org/
gucci, http://www.borseguccioutlet.it/
swarovski outlet, http://www.swarovski-outlet.co.uk/
michael kors outlet, http://www.michaelkors-outlets.us.com/
snow boots, http://www.wintercoats.us.com/
mcm outlet, http://www.mcm.in.net/
nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
tory burch shoes, http://www.toryburchshoesoutlet.com/
iphone cases, http://www.iphonecases.us.com/
christian louboutin online, http://www.christianlouboutinonline.us.com/
ugg outlet, http://www.snowboots.us.com/
nike mercurial, http://www.nikemercurial.org/
michael kors handbags, http://www.michaelkorshandbags.in.net/
hollister uk, http://www.hollistershirts.co.uk/
cai20151017